Het is een fase.

HET IS EEN FASE. 

Een praktische lifestylegids voor je eerste jaar als mama

Uitgegeven bij Uitgeverij Lannoo - Mama Baas, november 2019

Met Het is een fase schreef ik het boek dat ik zélf had willen lezen na de geboorte van mijn twee kiddo’s: hapklare info op een mom-brain-proof rijtje, altijd eerlijk en onverbloemd, maar nooit zonder mildheid of humor.

·       Welke outfits zijn lief voor je ontzwangerende lichaam?

·       Hoe verzorg je de huid van je buik of je zwangerschapsmasker?

·       Mag je een glas cava als je borstvoeding geeft?

·       Wat als het down under pijnlijk blijft?

·       Kun je acht uur slaap faken met make-up?

·       Hoe draai je in no time een gezonde lunch in elkaar - met je ene vrije hand?

En: wat met je carrière en je relatie, met mood swings, mom guilt en twijfels, maar ook met uitdunnend haar, slappe bekkenbodemspieren, sporten en seks na de baby?

 

'Het is een fase' geeft een antwoord op de kleine en grote vragen die elke vrouw zich stelt tijdens het eerste jaar na de geboorte van haar baby. Want eerlijk, dat eerste jaar met die heerlijk snoezige mini in huis, maar ook met een nieuwe rol, kleerkastcrisissen, hormonen en een flink stel wallen? Best een heftige fase. Spoiler alert: uiteindelijk komt het allemaal wel weer goed. Want een fase, die gaat voorbij. Maar in de tussentijd voorziet deze lifestylegids je van praktische handvatten om de babyfase net dat tikje gemakkelijker te maken, om voor jezelf te zorgen en te landen in je nieuwe lichaam en leven.

 

Met slimme, no-nonsense info en adviezen van o.a. gynaecoloog, vroedvrouw, psycholoog, kapper, voedingsdeskundige, slaapexpert, stylist, opruimcoach, huidarts, bekkenbodemtherapeut, seksuoloog, lichaamsbeeldexpert, visagist…

 

Maar ook met tips en herkenbare, eerlijke en grappige verhalen van mama's.