Bling it on.

accessoiretrends SS19

Vrouwelijk en frêle of toch maar chunky en sportief. Een tas aan je riem of liever aan je hand? Nooit-foute parels of altijd-kitscherige bling? Je hebt het deze lente en zomer voor het uitkiezen. Altijd gewonnen. Altijd prijs.

Verschenen in Het Nieuwsblad Magazine, 16 maart 2019

Rechthoekig. Je zal het altijd zien. Hebben we er net allemaal een ronde, willen we weer vierkant! Het rechthoekige of vierkante horloge – inclusief subtiele retro feel – is dan ook helemaal van deze tijd.

1.

Dunne bandjes. Voor elke joekel van een platformsandaal viel er op de catwalk ook een frêle, fijngehakt muiltje of een sandaal met ranke (enkel)bandjes te spotten. Met andere woorden: is al dat zware voetenwerk niets voor jou, dan sla je deze lente vlotjes het pad van de elegantie in. Perfect om die brede high waist jeans in balans te brengen.

2.

Wit, het nieuwe zwart. Probeer alle associaties met het F***-me-laarsje uit je geheugen te bannen. Witte boots zijn weer helemaal toegestaan. Meer nog: omdat ze zo gemakkelijk onder al je zwierige bloemenjurken én nette rokken passen, zouden de laarsjes deze lente weleens concurrenten kunnen worden voor de witte – ‘we-zijn-hem-allemaal-wat-beu’ – sneakers. Wit te heftig? Probeer dan camel, een lichte pastelkleur, metaaltinten of slangenprint.

3.

De lelijke sportsandaal. Net wanneer je dacht dat het na de ugly sneaker trend on-mo-ge-lijk nog lelijker kon, kregen de Teva en de Buffalo een liefdesbaby. Met opzet lelijke, chunky sportsandalen met velcrosluitingen en hier en daar zelfs een fluoaccent? Yup. Dit is materiaal voor durvers. Toch eens proberen? Match met een jurk of een cropped jeans. Bonuspunten als je er een leuk paar (bloemen)sokken in draagt. En dat is écht geen grap.

4.

Van micro naar mega. Forse ommezwaai in zonnebrillenland. De micromodellen uit de zomer van 2018 hebben de winterslaap namelijk niet overleefd: dit seizoen mag het allemaal weer groter. Véél groter. Hypersportieve monturen, gekleurde lenzen, XL, rond of net veelhoekig? Gedurfd is het codewoord.

5.

Nieuwe parels. Tijd om de parel weer op te vissen. Zij het dan wel in een nieuwe, frissere uitvoering. Verwerkt in een statement haarspeld, bijvoorbeeld. Of als onverwacht oorjuweel. Zolang de klassieker maar niet té klassiek oogt, is het allemaal goed.

6.

Een échte heuptas. Hielden we vorige zomer de handen nog vrij met een heuptas (die we vooral als schoudertas droegen, maar soit) dan gespen we voortaan bankkaarten, kleingeld en telefoon rond onze middel met een ‘belt bag’ of ‘riemtas’. Behalve om je spullen binnen handbereik weg te bergen, draag je zo’n tas om je taille te benadrukken in een blazer of lossere jurk. Maar hij kan ook op een wijde broek of zelfs over je trench.

7.

De sneakers van je papa. Doen ze je denken aan het schoeisel van je papa in de jaren negentig? Niet twijfelen, je hebt zomaar even de ideale sneaker beet. De retro sport sneakers van 2019 zijn een pak minder extreem dan de karikaturale, over the top ugly sneakers anno 2018. Meer nog: het zijn schoenen voor aardse stervelingen. Of toch die uit het nineties familiealbum.

8.

Bling it on. Sta je op het punt om te investeren in een fijn, frêle kettinkje of een subtiel paar oorbellen? Think again. Na jaren van mooi minimalisme, is het weer de beurt aan nineties strass, jaren tachtig XL-harten en gekleurde bling. Uberkitsch is behoorlijk toegestaan.

9.

Sea life. Vorige zomer al razendpopulair op Instagram en daar komt niet meteen verandering in. Accessoire met schelpen, koraalmotieven en andere knipogen naar het strandleven doen verlangen naar zilte zeelucht, luchtige jurken en nonchalante beach waves.

10.

Snip20190321_17.png
Snip20190321_18.png